Loading icon

Viktige tips for turister i Amsterdam

Amsterdam er en liten by, men den har sine egne særegenheter. Vi vil fortelle deg hva en turist trenger å vite sikkert før reisen.

Å bestille en utflukt i Amsterdam på Excurzilla.com vil spare tid og penger. I populære turistbyer som Amsterdam er det viktig å kunne hoppe over køen til kjente attraksjoner. Alt du trenger å gjøre er å bestille online billetter eller en pedagogisk omvisning med en lokal guide. Prisene starter på € 7 og er gyldige for 2021.

Til Amsterdam med egen transport
De fleste turister ankommer Amsterdam med fly. Det er imidlertid også de som drar på tur i egen bil. Autobahns og nesten alle tunneler er gratis, bruk av fergen over elven er betalt (tariffer er forskjellige i hver provins). Husk også at det er et stort problem med parkering i sentrum. Og hoteller har som regel ikke egne parkeringsplasser.


Ikke slapp av!
Ofte på ferie slapper folk av, og dette brukes av tyver og svindlere, som det er mye av på turiststeder. Husk at dokumentene skal ligge dypt i klær eller vesker, eller rettere sagt la dem ligge i safen på rommet. Ikke legg bankkort eller penger i baklommene på buksene eller i ryggsekker med glidelås som er lett å åpne.
Hvis det likevel har oppstått problemer, meld ifra til politiet umiddelbart. Før du reiser, ta kopier av dokumentene dine, inkludert visumsiden, og ta dem med deg. Så, i tilfelle tyveri, vil du forenkle prosedyren for gjenoppretting og retur hjem.

Vi sparer på offentlig transport

Dessverre, offentlig transport i Nederland viser seg å være dyrt i praksis. Tog, busser og trikker kan koste mye.

For å spare penger, ikke vær lat med å gå rundt i sentrum av Amsterdam, spesielt siden det er lite og pittoresk. Hvis du likevel planlegger å bruke offentlig transport aktivt, vil det være mer økonomisk å bruke billetter for et annet antall dager.
Nederlandske jernbaner gir mange lukrative pass til innbyggerne, men de tar dessverre ikke hensyn til interessene av turister.

Tilgjengelige legemidler

Marihuanaprodukter er tilgjengelig på kaffebarer. Når du kjøper, vil du definitivt bli bedt om å presentere dokumentene dine. Psilocybin-sopp finnes ofte i smarte butikker, men effekten kan være uforutsigbar. Under handlingen av sopp er det bedre å bo i et rolig miljø og unngå offentlige steder. Vær nær mennesker du stoler på.
Om kveldene, på jernbanestasjonen og i de overfylte gatene, er det enkeltpersoner som tilbyr å kjøpe alle slags stoffer. Husk at dette er ulovlig handel og bruk av slike "produkter" fører ofte til alvorlige konsekvenser og død. Ikke glem at alle medikamenter er helseskadelige.

Amsterdam-strender

I godt sommervær drar innbyggere og turister i byen til stranden og soler seg under den varme solen. Omtrent ti offentlige områder opererer i forskjellige distrikter i byen hvert år. En av de mest uvanlige er stranden på taket av NEMO-museet (ved Oosterdok 2).
Du kan også ta "Blijburg aan Zee" (Pampuslaan 501), du kommer til IJburg-stoppet med trikk nummer 26. Reisetiden fra sentralstasjonen er 20 minutter.
Pllek Beach (TT Neveritaweg 59) på den andre siden av IJ-elven er populær blant Amsterdammere. Det er enkelt å komme seg hit: ta ferge 906 til NDSM. Reisetiden er 18 minutter.