Loading icon

Mytene og legendene om Heraklion er inspirert av Minotaur-spøkelsen

Den kjente vuggen til europeisk sivilisasjon, Kreta-øya mottar årlig millioner av turister som ønsker å finne seg selv i den berømte labyrinten til heftige Minotaur. Heraklion er ikke bare kjent for et enkelt hule av udyret.

Dette er hovedstaden på øya for et sekund, så du kan stille høye krav til den: det er også en rik kulturarv, en eldgammel historie full av historier, den viktigste utdannings- og shoppingpulsåren. Men det viktigste er en sjanse til å kaste seg ut i verden og livet til en eldgammel sivilisasjon, å føle seg som en del av en legende, en helt av utrolige myter.



Kreta air gate

Den femte største byen i Hellas, Heraklion, fremstår i all sin prakt for ferierende som bare strekker på beina etter flere timers sittende på flyet. Det er herfra bevegelsen gjennom byene på øya for den greske siestaen starter. Og mens den enorme metropolen gladelig åpner armene, bør du finne ut hva som venter deg fremover.

Mens bussen jevnt beveger seg gjennom gatene, møter turister nå og da universiteter, museer, teatre - kultur og utdanning er på deres beste. Det er godt mulig det blir en havn underveis, men vanligvis blir den stående for en matbit. Noen turister liker også å leie bil for ferie i Hellas. Vi kan anbefale å bestille bil på forhånd, i Heraklion koster det nesten 15 euro per dag, i Heraklion flyplass - nesten 10 euro en dag.

Historien begynner med en vanlig havn, som Hellas har bestemt seg for å forevige i myter. Et par kilometer fra byen vil hjelpsomme grekere vise deg ruinene av Knossos-palasset. Dette er selve stedet hvor, ifølge historiene til lokalbefolkningen, fortsatt vandrer en blodtørstig halv okse, halv mann, som spiser mennesker.



Sant, siden oldtidens ganger er alt fortsatt intakt, men likevel er det litt undertrykkende. Uendelige svinger, intrikate passasjer, kummer - kanskje dette er selve veiene som lokalbefolkningen flyktet langs for å leve litt lenger enn byen Heraklion med regjeringen til den minoiske sivilisasjonen tildelt dem.

Hvor begynner kulturarven i Heraklion

For å konsolidere levende inntrykk må du besøke det arkeologiske museet. Alle funnene ble ført til dette stedet, hvorav mange er datert for tre årtusener siden f.Kr. De mest nysgjerrige vil bli vist og fortalt om bruken av greske våpen, opprinnelsesdatoen til den keramiske tallerkenen, det unike ved husholdningsartikler som andre sivilisasjoner bare kunne drømme om.

Men statuene og freskene vil glede seg over alle som kjeder seg med de lokalhistoriske hjørnene på museet. Også for turister er åpne områder med kunstverk og historiske dokumenter.



Husk deg selv når du stirret åpent på de store pyramidene i Giza i Egypt? Nøyaktig den samme effekten vil være fra festningsmuren, som tilhører den venetianske epoken av livet til Heraklion. Kreta kan skryte av 60 meter med massiv struktur som omgir den gamle delen av byen.

Det er tydelig at, som alt annet i Hellas, har lite overlevd her, men mens portene til Pantokrator og Jesus fortsatt står, de er verdt å se.
Byen Heraklion på Kreta slutter ikke der. Hvis du tar en lokal i nakken hans, er han klar til å lede hvem som helst langs ikke-turiststier for lite penger. Og du må gå i flere uker - hver eneste stein der husker fortsatt beina til Hercules.



Så kirker, festninger av Martinengo og Kules, katedraler, utsøkt arbeid av venetianske fontener, gater med mytiske navn (Theseus, Daedalus), samt moderne arkitektoniske strukturer venter på deg.

Vi vil heller ikke legge shopping til side. For den lokale smaken, går vi til basarene, som generelt og i alle land, men suvenirer, populære merker og antikvitetsbutikker er spredt overalt her. Dette lar deg velge en søt liten ting, som du deretter kan beundre i lange kvelder med et glass av den gamle greske vinen Retsina.