Loading icon

Tradisjonell tsjekkisk mat

Nasjonalt tsjekkisk kjøkken er en kombinasjon av eldgamle oppskrifter, et trekk ved den geografiske beliggenheten og innflytelsen fra nabolandenes kjøkken. Hovedfunksjonen er enkelhet og kaloriinnhold.
For en komfortabel tur foretrekker mange turister å bruke bilutleietjenester i Tsjekkia. Gjennomsnittskostnaden for å leie en bil i Praha er 15 euro per dag, i Brno – 16 euro per dag.
De viktigste matvarene kan betraktes som grønnsaker: poteter, paprika, gresskar, løk, gulrøtter, tomater. Blant de mest populære fruktene er: epler, pærer, aprikoser, jordbær, sitroner, plommer. Når det gjelder kjøtt, her er det verdt å nevne: svinekjøtt, kalvekjøtt, biff, sjeldnere fjærfe. Det er vanskelig å forestille seg tsjekkisk mat uten meieriprodukter: rømme, smør, cottage cheese og oster. Korn er også ganske populære, de brukes til å tilberede frokostblandinger, sideretter, legge til supper og salater. Som krydder og krydder bruk: sort pepper, paprika, hvitløk, sesam, kanel, vanilje.
Tsjekkiske dumplings
er den mest kjente retten som tilberedes både på hverdager og til feiringer . De brukes som tilbehør, som forrett med smør og hvitløk. Klassiske dumplings er laget av: gjær, mel, vann, salt, melk og sukker. Bramborak er en annen interessant rett, uten hvilken det er vanskelig å forestille seg det tsjekkiske bordet. Oppskriften inneholder: løk, poteter, egg, mel, mørkt øl. Som krydder bruk: merian, sort pepper. Hovedingrediensen i denne retten er røkt bryst, noe som skaper en uvanlig smak. Flatbrød stekes i vegetabilsk olje og serveres med fet rømme.


Forretter er ganske populære, spesielt grønnsaks- og kjøttsupper. Bønnesuppe i Tsjekkia er laget av: røde bønner, løk, poteter, vann, tomater, gulrøtter. Pølser brukes som tilleggsingrediens. Som krydderkomplement: timian, sort pepper, paprika, hvitløk, persille. Resultatet er en deilig, solid rett med en krydret smak og uvanlig aroma.
Svineknoke
er en festlig rett som alltid finnes på festbordet. For tilberedning brukes nesten ingenting, bortsett fra: kjøtt, løk, gulrøtter, salt og vann. Dette er en enkel rett som praktisk talt ikke krever deltakelse fra vertinnen. Du må bare være tålmodig og finne litt tid. Og så kan du nyte en deilig rett med en uttalt aroma.


I Tsjekkia elsker de og tilbereder ofte alle slags bakverk. Dukatboller er en deilig rett som alltid dukker opp under tedrikking. Oppskriften inneholder følgende komponenter: melk, gjær, egg, sukker, maisstivelse, mel. Som fylling tilberedes en krem ​​av: krem, honning, smør, cottage cheese. Som et tillegg, bruk: rom og vanilje. Resultatet er en deilig deig med en delikat skorpe og luftig krem.