Tradisjonell tsjekkisk mat
Nasjonalt tsjekkisk kjøkken er en kombinasjon av eldgamle oppskrifter, et trekk ved den geografiske beliggenheten og innflytelsen fra nabolandenes kjøkken. Hovedfunksjonen er enkelhet og kaloriinnhold.
For en komfortabel tur foretrekker mange turister å bruke bilutleietjenester i Tsjekkia. Gjennomsnittskostnaden for å leie en bil i Praha er 15 euro per dag, i Brno – 16 euro per dag.
De viktigste matvarene kan betraktes som grønnsaker: poteter, paprika, gresskar, løk, gulrøtter, tomater. Blant de mest populære fruktene er: epler, pærer, aprikoser, jordbær, sitroner, plommer. Når det gjelder kjøtt, her er det verdt å nevne: svinekjøtt, kalvekjøtt, biff, sjeldnere fjærfe. Det er vanskelig å forestille seg tsjekkisk mat uten meieriprodukter: rømme, smør, cottage cheese og oster. Korn er også ganske populære, de brukes til å tilberede frokostblandinger, sideretter, legge til supper og salater. Som krydder og krydder bruk: sort pepper, paprika, hvitløk, sesam, kanel, vanilje.
Tsjekkiske dumplings er den mest kjente retten som tilberedes både på hverdager og til feiringer . De brukes som tilbehør, som forrett med smør og hvitløk. Klassiske dumplings er laget av: gjær, mel, vann, salt, melk og sukker. Bramborak er en annen interessant rett, uten hvilken det er vanskelig å forestille seg det tsjekkiske bordet. Oppskriften inneholder: løk, poteter, egg, mel, mørkt øl. Som krydder bruk: merian, sort pepper. Hovedingrediensen i denne retten er røkt bryst, noe som skaper en uvanlig smak. Flatbrød stekes i vegetabilsk olje og serveres med fet rømme.