Loading icon

Alanya - hav og underholdning

Mange strender i Alanya er utstyrte, rene og komfortable, inngangen til havet er skånsom og praktisk for barn. Den mest kjente er Kleopatra-stranden, som ligger nær Damlatas-grottene. Den to kilometer lange kyststripen er kjent for sin gylne sand og blå, krystallklare vann i Middelhavet. Det blå flagget vaier over stranden - et særtrekk ved de beste strendene i Tyrkia.

1. Hva du skal se i Alanya
En festning kalt Ich-Kale, eller Alanya-slottet, bygget i 1226, reiser seg på en bratt klippe over 250 meter høy. Det var en defensiv utpost av byen, nå er det et arkeologisk område med observasjonsplattformer som tilbyr en fantastisk utsikt over naturen i Alanya. Det pågår fortsatt utgravninger i festningen.

Alanya museum for arkeologi presenterer turister med den rikeste og mest varierte utstillingen av historiske gjenstander og installasjoner - fra antikken til moderne tid. Gjenstander av kultur og religion, moderne og fossiler - alt dette er utstilt i salene til Museum-Alanya.

Alanya delfinarium, også kalt Sealanya, er en annen attraksjon som vil glede både voksne og barn. Rokker, fargerike sjøfisk, delfiner, sel og til og med haier er verdt et besøk.
Fosforgrotten, eller Damlatash, vil forbløffe fantasien med sine fargerike og glitrende steinformasjoner, dryppsteiner og stalagmitter ble dannet her i mer enn ti tusen år siden. Navnet Damlatas betyr "steindråpe".

For å reise i Tyrkia med komfort foreslår vi at du leier en bil i Alanya her

2. Vannaktiviteter og fotturer

Aktiv rekreasjon er det Alanya har å tilby turister i overflod. Paragliding, surfing, paraseiling, vannscooter og banan - dette er bare noen av aktivitetene ferierende kan prøve mens de slapper av på kysten.
Om natten arrangeres det brennende diskoteker og skumfester i havnen i Alani. Du kan også ta en båttur på en yacht eller båt. Barn vil glede seg over badelandet med mange vannsklier.

3. Mat og søtsaker.
Tyrkiske middelhavsretter og tradisjonelle europeiske retter presenteres rikt på kafeer og restauranter i Alanya. Enten det er små og koselige fortauskafeer, eller restauranter med terrasser med flott utsikt, finner du både eksotisk og moderne mat overalt. Gözleme-kaker fylt med ost og urter, doner og dolma vil ikke etterlate noen likegyldige. Og deilig tyrkisk glede, marshmallow og honning med nøtter, iskrem venter på små reisende.
Alanya er et solrikt og gjestfritt feriested som venter på sine gjester hele året.