Loading icon

De mest kjente museene i Brussel og Amsterdam

Det er folk som ikke liker å bli for lenge, og de prøver å diversifisere utenlandsreisene sine. En flott mulighet er å bestille en tur i to land, for eksempel til Belgia og Nederland.

De som liker å reise med bil bestiller vanligvis bil i Belgia online på forhånd. På Charleroi Brussel vil leie av kompaktbil koste fra 18 euro per dag, og på Zaventem flyplass litt dyrere - fra 21 euro per dag. Prisene kan variere avhengig av sesong, bilklasse og leieperiode.

Brussel, hovedstaden i Belgia, har vært kjent siden middelalderen. Takket være de rikeste samlingene til de kongelige museene, er byen i dag kjent som det største europeiske kultursenteret. Utstillingen til Museum of Fine Arts inneholder malerier av Rembrandt, Brueghel, Rubens og mange andre store malere. Museet for moderne kunst er relativt ungt - det er ennå ikke 30 år gammelt, men samlingen er også verdig beundring, siden den inneholder malerier av både belgiske samtidskunstnere og verdensberømte malere: Rene Magritte, Marcel Bruthaers, Marc Chagall, Andy Warhol.

Andre storbymuseer er ikke mindre kjente: utstillingen til Royal Institute of Natural History presenterer skjelettene av gigantiske planteetende øgler som bebodde planeten for millioner av år siden. Og museet for musikkinstrumenter har den største samlingen av forskjellige instrumenter i Europa, hvor antallet lenge har oversteget 6 tusen. Tiltrekker seg oppmerksomheten til gjester i byen og museet for sjokolade. Bemerkelsesverdig nok er inngang til museet og smaking av ulike utstillinger helt gratis.

Amsterdam er ikke langt bak Brussel når det gjelder antall kjente museer. Det mest besøkte museet i hovedstaden i Nederland er Rijksmuseum. Det ligger i et rolig sjarmerende hjørne ved bredden av en av kanalene i gamlebyen. Museet ble en gang grunnlagt av broren til Napoleon Bonaparte, Louis Bonaparte. I dag inneholder den den rikeste samlingen av malerier av mesterne fra gullalderen i Nederland, som ikke har noen analoger. Men turister fra mange land kommer hit, ikke bare for å se verkene til Vermeer, Pieter de Hooch, Frans Hals og mange andre mestere, men for å beundre et av verkene til Rembrandt som presenteres her - The Night Watch.



Den andre plassen når det gjelder oppmøte etter det berømte Rijksmuseum er okkupert av et beskjedent hus på Princesgracht Street, på nummer 263. Under krigen, en jødisk jente, hvis navn er kjent for hele verden i dag, Anne Frank, gjemte seg i den med familien fra de tyske inntrengerne. Dagboken hennes er nå oversatt til mange språk, og huset er nå ikke bare et museum, men også et forskningssenter for studier av Holocaust. Uten tvil kan enhver turist som besøker Amsterdam ikke annet enn å besøke Madame Tussauds. Utstillingen inkluderer flere deler: begivenheter og gatescener fra livet til kjente personligheter fra gullalderen, et skrekkrom og en sal av kjendiser.