Atlanterhavsveien
Ligger på Vestlandet, Atlanterhavsveien (Atlanterhavsveien) er en del av riksvei 64 som går gjennom øyene i skjærgården og forbinder tettstedene Bud og Kristiansund, 8274 meter lang.
Leie på forhånd i Norge er lønnsomt. Du kan sammenligne priser online og få opptil 70 % rabatt på leie. For eksempel koster leie i Oslo flyplass fra 15 euro per dag, i Tromsø flyplass – fra 16 euro per dag.
Verdensanerkjennelse
Veien er erklært som et kulturminne og klassifisert som en nasjonal turistvei. Bygget sto ferdig i juli 1989. Taksten kompenserte staten for byggekostnadene, men etter 10 år ble avgiften kansellert. Atlanterhavsveien har blitt tildelt titlene som en bygning fra 1900-tallet og den beste turistveien i landet, som konkurrerer med den berømte Trolltrappen (Trollstigen). I 2004 var det den åttende mest populære turistattraksjonen i Norge, med flere hundre tusen besøkende gjennom året.
Det brukes ofte til å filme reklame for nye modeller av dyre biler.
Hvordan komme deg når du besøker
Funksjonene til attraksjonen antyder dens direkte inspeksjon ved hjelp av kjøretøy. Avgang til den skjer langs veiene som går fra E39 mellom Trondheim og Ålesund med privat eller leid bil, uavhengig på sykkel eller som del av en turistgruppe med buss fra Molde by og fra mer avsidesliggende tettsteder. Den beste besøkssesongen er fra juni til oktober. Om sommeren er det mye flere fordeler, men bare om høsten får Atlanterhavet, som viser sin karakter, ned stormfullt vær på veien, overfylt med spraydråper og til og med toppen av bølgebroer med biler som passerer over dem. Delight, kombinert med adrenalin, omfavner alle som er inne i biler i slike øyeblikk. I kaldt vær øker sjansen for å se hval og sel i havet.
Overnatting
Atlanterhavsveien bugner ikke av overnattingsmuligheter. Strmsholmen Havsenter tilbyr hytter og leiligheter fra kr 400,- per natt. Nær veien er det en campingplass Atlanterhavsveien Sjstuer fra 250 kr for overnatting i bobil eller telt, fra 1050 kr for hus i høysesong, noe høyere enn prisen på Hustadvika gjestehus. På hvert av disse stedene kan kundene leie motorbåter og en rekke fiskeutstyr. Stedet regnes som et av de beste blant fans av fisketurisme i Norge. Det er ingen tilfeldighet at lokale fiskere bruker veien og området rundt til å fiske torsk og makrell.
Hva du bør se Mange guidebøker snakker om syv eller til og med åtte broer på Atlanterhavsveien, men det er faktisk seks av dem. Den lengste av dem er Storseisundet Bridge, 260 m lang, som også er den med størst spenn for passasje av skip, lik 23 meter . Broen er kjent for sin krumning, som fra visse vinkler får den til å se ut til å gå ingen steder. For dette kalles den noen ganger "full". Resten av broene er ikke av spesiell interesse som broer. Ovenstående gjelder ikke for utsikt som åpner seg fra den og fra hele motorveien. De fascinerer, sjokkerer, fyller med følelser, selv de mest uforglemmelige mennesker. Ikke alle i livet klarer å stå på kysten av Atlanterhavet, lytte til måkeskrik og bølgestøn som slår mot den steinete kysten, føle den friske havbrisen, se yachter og rutebåter som seiler i det fjerne. Forholdene er ideelle både for kjærlige mennesker og som en kur for de som har opplevd psykiske traumer. Langs veien på øyene er det hus, hegre og andre fugler som lever i lukkede skjærgårder og lever av livet i havet brakt av ebben. På flere utstyrte parkeringsplasser og lommer for stopp utforsker turister området som forlater bilene sine. For å tenke på avstanden ble det bygget ulike observasjonsplattformer utstyrt med skjold med informativ informasjon. De mest populære er broene som går på en høyde i en ring rundt Lyngholmen. Innkjøringen til gangbrua starter fra lokalene arrangert i et vertikalt fjellparti nær parkeringsplassen. Lei av å gå, besøk en koselig kafé, gå til turistinformasjonen. Det er gratis toalett.
Annen underholdning
De som ønsker å prøve fiskelykken får til og med tilbud om spinnestenger for timeleie. Myrbrholmbrua er spesialdesignet for fiske. På begge sider av den er det balkonger skilt fra veien. Fra en høyde på flere meter fra dem fanger de en rovmakrell som lever i de raske tidevannsstrømmene i Atlanterhavet med en snurrende sluk. Fanget fisk sløyes umiddelbart. I påvente av fangsten holder måker seg i nærheten. Hvis du drømmer om å fiske på åpent hav, kan du dra til fiskeværet Hholmen eller leie en motorbåt på Strmsholmen-øya. I 3 timer med guide på åpent hav vil de be om 750 kr. Det er også et kjent dykkesenter.
Hvis du har et dykkersertifikat, ikke gå glipp av muligheten til å dykke inn i en pulserende undervannsverden som tiltrekker seg med klart vann og understrømmer. Kostnaden for dykking er fra 475 kroon, som inkluderer en båttur, dykking, inspeksjon av tare, sunkne skip og spydfiske.
Nabolaget
Kristiansund, som ligger mot nordøst, er av turistverdi rett har ikke. Sørvest for Atlanterhavsveien går motorveien langs kysten gjennom steder bebodd av de gamle nordmennene , mot fiskeværet Byd På Nordneset-halvøya er det bevart gravrøyser fra bronse- og jernalder.Turstien slynger seg forbi dem gjennom multebærkledde myrer og vakre innsjøer bevokst med vannliljer, til et lite forlatt fyrtårn kl. kanten av jorden. Byud vil appellere til elskere av natur, livet på kysten, historien om andre verdenskrig. Kystbakken i den nordlige utkanten av landsbyen har blitt omgjort til et museum. Atlanterhavets bevarte festningsverk Wall - kysten av det nazistiske forsvaret, bygget i 1943-1944 langs hele kysten av Atlanterhavet - er fritt tilgjengelig.