Loading icon

Slik pakker du kofferten riktig

Når du skal på tur og forberede alt du trenger for å pakke kofferten, bør du først og fremst bli veiledet av sunn fornuft og logikk. En viktig hjelper for turister over hele verden er den elektroniske bilbestillingstjenesten. For eksempel, i  Østerrike, Tsjekkia vil gjennomsnittskostnaden for å leie en kompakt bil være rundt 12 euro per dag, i < a href="https://cars-scanner.no/belgia.html">Belgia priser starter fra 11 euro per dag.


Koffertvalg

Typen og størrelsen på kofferten avhenger av reiseprogrammet. For en feriestedsferie er en koffert med hjul egnet, og for en utfluktstur med hyppige bevegelser er en sportsveske eller en ryggsekk bedre.

1. Hva du skal sove i
2. Hva er på hotellrommet
3. Hva du skal gå i friluft
4. Hva du skal gå til bassenget, badstuen, stranden.
5. Personlige hygieneartikler.

For riktig sammenstilling av listen, er det lurt å gjøre deg kjent med værmeldingen for reiseperioden og det detaljerte turprogrammet.


Bagasje.


En koffert flyttes vanligvis separat fra den reisende - i lasterommet på en buss eller et fly, i bagasjerommet på en bil eller taxi, blir den båret fra sted til sted av fremmede - bærere eller porter. Bagasje kan slippes, mistes, sendes til en annen destinasjon, forveksles med eieren, eller bare stjele. Basert på dette skal DDT aldri legges i en koffert: Dokumenter, Penger, Telefon. Selv om kofferten forsvinner, kan du i dette tilfellet alltid reise hjem med minimale økonomiske kostnader og moralske omveltninger.

Koffertpakking


Hovedprinsippet for pakking er at det ikke skal være tomme plasser. Kofferten skal ikke bære luft. Skjøre gjenstander legges i midten og dekkes med myke gjenstander på alle sider. På bunnen er det lagt tette flate ting som ikke kan rulles inn i ruller - en jakke, bukser, en kjole. På toppen av dem er utskiftbare sko plassert langs veggene. Den skal plukkes ut, hver joggesko eller sko skal legges i en egen plastpose, tidligere pakket tett med små, myke ting - stramt sammenrullede sokker, en T-skjorte og utskiftbart undertøy. Slik polstring vil beholde formen på skoen og spare plass.


Barberingsprodukter, kremer, lotioner, kosmetikk, eller ferdigpakket i en spesiell reisepose, eller lagt i en dobbel plastpose, slik at hvis du håndterer den eller klemmer bagasjen, vil ikke skadede rør flekker andre ting med innholdet. .Myke klær - sokker, T-skjorter, shorts, joggedress, jeans - rulles sammen i form av trange ruller og tettpakket uten mellomrom mellom dem. Å legge seg flatt, som på skaphyller, egner seg ikke for transport i koffert.

Ting vil klumpe seg sammen. Det mest problematiske elementet er hatten. For å opprettholde formen må kronen være fylt med myke klær, legg hatten på bunnen av kofferten og tett overlapp med andre ting. Powerbank til dingsen, lader, bok for lesing på venterommet, førstehjelpsskrin, reservebriller i en solid koffert, pakket i de ytre lommene på kofferten eller legg utenpå andre ting.


Etter pakking skal kofferten lukkes og vekten bør estimeres. Det er nødvendig å gå ut fra det faktum at bagasjen i noen tid vil bevege seg uten hjelp fra servicepersonell, for eksempel ved en tollkontroll. Ved flyreise skal kofferten veies for ikke å overskride flyselskapets bagasjetillatt. Ytre og varme klær - en jakke, en genser - bør ikke pakkes inn i en koffert, men heller ta på deg selv når du flytter. Dette vil redusere vekten og volumet av bagasjen.

Familiekoffert


Hvis det er flere familiemedlemmers eiendeler i en bagasje, kan de grupperes i plastposer , dette vil gjøre det lettere å finne den rette når du pakker ut en koffert på rommet.