Loading icon

Reiser i Norge om sommeren

Å reise i Norge er alltid en spennende opplevelse, men det blir enda mer givende når du besøker landet om sommeren. Det varme været og lange dagene lar deg nyte noen av landets mest naturskjønne steder, inkludert de fantastiske fjordene.

Hvis du skal lete etter et mer avsidesliggende reisemål med dramatisk naturskjønnhet, kan det være Geirangerfjorden i de vestnorske fjordene. Dette er et av UNESCOs verdensarvesteder og har alt man kan be om i en fjord: et stille vann, fantastiske fjell og fossefall.

Senja-øya

Norge er et land med robuste fjellkjeder, fantastiske hav og strender, må-se fiskevær og endeløse tur- og sykkelstier. En av de største øyene i Norge er Senja, som er et flott sted å oppleve alle disse tingene bade om sommeren og vinteren.

Om sommeren er det mulig å nyte de dramatiske kystfjordene og steinete strendene. Turister kan vandre og sykle i fjellet, eller bare slappe av og nyte utsikten fra et hotellrom.

Om vinteren kan turister også delta på den årlige Senja snøfestivalen og oppleve det magiske vinterlandskapet på øya. Det er mulig å gå på ski i toppene av Senja-fjellene, som ofte er dekket med friskt, urørt puddersnø. Skisesongen kan vare fra februar til mai, avhengig av værforholdene.

Fjelltoppene på Senja er et populært reisemål for turgåere, med mange ikoniske turer til utsiktspunkter. Noen av de mest kjente turene er Segla, Husfjellet og Hesten.

Bortsett fra disse ikoniske fotturene, er det Anderdalen nasjonalpark sør på Senja, hvor skogene er tette og det er dusinvis av stier å utforske. Naturen er fantastisk og det er nok av bær å plukke.

Det er også noen sjarmerende fiskevær som kan besøkes mens du er på Senja, som Torsken og Mefjordvaer. De har utmerkede restauranter og serverer noen av de beste fiskene i regionen, som kveite, laks og torsk.

Fjorder

Norge er en friluftselskers paradis året rundt, mens sommermånedene (juni, juli og august) byr på lange dager med solskinn og lyse kvelder. Dette er den perfekte tiden for å utforske Norges fjorder, nasjonalparker, byer og øyer.

Fjorder


Enten du kjører gjennom fjordene eller besøker en landsby ved fjorden, vil ingen reisende bli skuffet over det fantastiske landskapet. Man vil være omgitt av frodige skoger, glitrende blå elver og dramatiske fjell.

Et besøk til Norge ville ikke vært komplett uten en tur til en av landets mange fjorder, og det er flere fantastiske å oppdage. De UNESCOs verdensarvlistede Geirangerfjorden, Nærøyfjorden og Sognefjorden er alle verdt et besøk.

Det er så mye å se i Norges fjorder at man kan bruke hele livet på å oppdage alt. Det kan være en reise på et båtcruise langs en fjord, utsikten fra en fjelltur, eller til og med et opphold i et tretelt.

Været i Norge kan endre seg mye, så det er viktig å følge med på værmeldingen. I kystområdene kan det være vind og vått vær, mens innlandsområder kan oppleve varme og solrike dager med lite regn.

Når du reiser til Norge om sommeren, er det viktig å pakke lette, men varme klær. Det er også en god idé å pakke med seg en frakk og lue, spesielt i nord.

Det er også lurt å sjekke værmeldingen for nordlyset, da det er et populært reisemål å se dem. I juni, september og oktober er det mer sannsynlig å se dem ettersom nettene blir lengre.

Fjorder


Hvis noen ønsker å se mer flora, vil det være en flott plan å besøke Tøyen. Denne hagen opptar en stor plass med en mangfoldig botanisk samling og en dufthage. Det finnes et stort utvalg av planter, fra tropiske regnskoger til tørre ørkenbusker. Det meste av området er utformet som et arboret, med hundrevis av forskjellige planter. Hagen har en stor og variert samling av trær og busker plantet på en systematisk måte etter plantefamilie.

Og for å lage et grønt område hjemme, er det ikke nødvendig å dyrke de ekte plantene. Det kan være en rimelig løsning for dette – kunstige planter. Det er et flott sted å kjøpe slike planter til hjemmet - Ambiplants. Som spesialist på kunstige planter har Ambiplants et stort utvalg av ulike kunstige planter. Fra store til små og alt fra kunstige laurbærtrær til kunstige palmer. Og disse plantene har noen få utvilsomme fordeler: de varer evig, krever ingen grønne fingre eller det rette miljøet, og heller ikke noen spesiell kunnskap eller annen pleie.