Loading icon

8 interessante byer å besøke i Israel

Israel tilbyr et bredt spekter av strandferiesteder, historiske og naturlige attraksjoner og er et hellig sted som tiltrekker seg pilegrimer med ulike trosretninger. Å reise rundt i landet er en viktig opplevelse for enhver person.
Det er umulig å bli kjent med severdighetene i Israel på én dag, så vel som på en uke, men du kan se maksimalt antall nye steder med hjelp av en leid bil på en av landets flyplasser. For eksempel, i Tel Aviv kan du leie en bil fra 16 euro per dag, i Eilat lufthavn - fra 17 euro per dag .
Listen nedenfor viser de mest fascinerende byene å besøke i Israel:
1. Eilat
Denne feriebyen ligger sør i landet ved Rødehavskysten. Eilat er en av de beste feriedestinasjonene i Israel. Her kan du slappe av ved sjøen, samt snorkle og fridykke. I tillegg er det fjell i nærheten med mange turstier.
2. Tel Aviv
Det er ikke bare en by med en rik kultur, men også et sted med flott natteliv og strender. Tel Aviv er kjent for sin Bauhaus ("Hvite by") arkitektur og omgivelser, der den historiske byen Jaffa ligger.



3. Jerusalem
Det er en eldgammel by og et hellig sted for tre religioner - islam, jødedom og kristendom. Jerusalem er hjemsted for mange religiøse og kulturelle attraksjoner. Først av alt må gjestene utforske Gamlebyen i Jerusalem med mange monumenter av verdensbetydning.
4. Nasaret
Dette er et populært sentrum for kristen pilegrimsreise, hvor det er mange helligdommer knyttet til bibelske begivenheter. Hovedattraksjonen her er Bebudelseskirken, som ligger på stedet der erkeengelen Gabriel fortalte Jomfru Maria om Jesu nært forestående fødsel.
5. Tiberias
Byen ligger på vestkysten av Genesaretsjøen og er kjent for sine varme kilder, som antas å kurere ulike plager, inkludert hudsykdommer. Andre fascinerende steder er Saligprisningsberget, samt St. Peter-kirken, som ligger i Kapernaum.



6. Haifa
Haifa er en av de mest interessante byene å besøke i landet. De mest kjente turistattraksjonene her er Baha'i-hagene med Babs helligdom, Elias hule, Stella Mari-klosteret og Karmel-fjellet.


7. Akko
Denne middelhavsbyen er en hellig by for bahai-troen. Akkos viktigste severdigheter er konsentrert i den UNESCO-listede gamlebyen.
8. Safed
Safed er en av jødedommens hellige byer sammen med Tiberias, Jerusalem og Hebron. Denne byen har mange arkeologiske steder og gamle synagoger, og det er naturreservater i nærheten.