Loading icon

De beste severdighetene i Jakarta

De beste severdighetene i Jakarta

Jakarta er hjemsted for et bredt utvalg av severdigheter og attraksjoner som spenner over landets historie helt frem til i dag. Fra hovedstadens ikoniske landemerker til mindre kjente attraksjoner som vil hjelpe deg å forstå Indonesias unike kultur, her er noen av de beste severdighetene i byen.

Et av de mest populære områdene å besøke er Kota Tua eller gamlebyen i Batavia, et pittoresk område som er spekket med kafeer og museer. Den har også et sentralt brosteinsbelagt torg hvor du kan nyte skjønnheten til de nederlandske kolonibygningene som omgir den.

For en komfortabel tur foretrekker mange turister å bruke bilutleietjenester i Indonesia. Gjennomsnittskostnaden for å leie en bil på Bali flyplass er 16 euro per dag, i Jakarta flyplass - 18 euro per dag.

Kota Tua

Kota Tua er det historiske nabolaget som en gang var Jakartas koloniale sentrum. Dette nabolaget har en rik kulturarv og har gjennomgått et stort revitaliseringsprogram for å utvikle området som et levende turiststed.

Distriktets hovedattraksjoner inkluderer Fatahillah Square (også kjent som Taman Fatahillah), Jakarta History Museum og Wayang Museum. Dette er flotte steder å utforske for alle som er interessert i å lære mer om Indonesias historie og koloniale påvirkninger.

Dessuten kan turister også gå til Sunda Kelapa, et havneområde som ofte er oversvømmet av fotografer som tar bilder av de gamle båtene langs vannkanten.

Nabolaget er også hjemmet til Cafe Batavia, en restaurant som gjenskaper den nederlandske kolonitiden. Det er et av de beste stedene å nyte et måltid og gjenoppleve historien til Kota Tua.

Pelabuhan Sunda Kelapa

Ligger ved munningen av elven Ciliwung, Sunda Kelapa er Jakartas gamle havn. Det er også stedet for byens første fort, bygget av Dutch East Indies Company.

Havnen er fylt med rader med tradisjonelle seilbåter som er kjent som "pinisi", og de tilbyr fantastiske fotomuligheter. Disse skonnertene er en del av Jakartas historie, og de brukes fortsatt til å frakte last mellom forskjellige øyer.

Men havnen handler ikke bare om vakker natur, det er et sted hvor mye liv skjer. Det ligger små båter ankret langs brygga og grupper av mennesker kroket ved vannkanten som ryker.

Hvis du ønsker å få et annet perspektiv på dette travle byområdet, ta en båttur til havnen. Dette vil gi deg et bedre bilde av hvordan Sunda Kelapa egentlig er.

Nasjonalmuseet

Et av de beste stedene å lære om Indonesias rike historie er Nasjonalmuseet (Museum Nasional), som offisielt åpnet i 1868. Samlingen på 109 342 gjenstander dekker forhistorisk, arkeologi, etnografi, numismatikk-heraldisk, keramikk og geografi.

Hvis du har tid, er den fireetasjes bygningen vel verdt et besøk. Det er fire permanente utstillinger, organisert med temaer som menneske og miljø; kunnskap, teknologi og økonomi; sosial organisering og bosettingsmønstre; og skatter og keramikk.

Museet ligger ved siden av Fatahilah-plassen i gamle Batavia, og blander nederlandske koloniale detaljer med elegante indonesiske detaljer. Over hovedinngangen er et glassmaleri av den nederlandske kunstneren Ian Schouten Prinsenhof.

Dunia Fantasi

Dunia Fantasi eller Fantasy World er den største og mest spennende fornøyelsesparken i Jakarta. Med over 40 turer og attraksjoner finner du noe som kan begeistre deg og familien din.

Parken har en rekke utendørsturer, inkludert en Halilintar-berg-og-dal-bane, Arung Jeram og Niagara-vannlogg-turen. Det er også hjemsted for mange innendørsattraksjoner, for eksempel karusell og et pariserhjul.

Parken tilbyr også vannparker, for eksempel Atlantis Water Adventure. Det har et bølgebasseng, et flytende basseng og et sammenhengende elvebasseng. Det finnes også et par barnebassenger og restauranter.

Kosenda Chinatown

Jakarta er en fascinerende by, og det er viktig å ta seg tid til å besøke de kulturelle attraksjonene som gjenspeiler blandingen av indonesisk, kinesisk, arabisk, indisk og malaysisk kultur.

Nabolaget Kosenda Chinatown er et av de beste stedene å se historisk kinesisk arkitektur i byen. Dette UNESCOs verdensarvsted er et must-besøk under turen til Jakarta.

Du finner mange interessante museer her, inkludert Museum Bank Indonesia, som forteller historien om Indonesias valuta fra tidligere tider til i dag.

I tillegg er det noen flotte restauranter som er perfekte for å nyte et måltid mens du nyter den fantastiske utsikten over byen. Noen av disse inkluderer Awan Lounge, som har en vakker takbar med spektakulær utsikt og en stilig restaurant som serverer smakfulle cocktailer og øl.

Wayang-museet

Hvis du leter etter et innblikk i Javan wayang dukketeater, er Wayang Museum et flott sted å besøke. Du finner alle typer wayang (skyggedukker) her fra hele Indonesia.

Museet har også en permanent utstilling med wayang-dukker fra andre land som Kina, India, Vietnam og Frankrike. Å ha dem alle under ett tak gjør det lettere for deg å se og lære om de forskjellige typene wayang-dukker i Indonesia.

Museet er et must-besøk for alle besøkende til Kota Tua som ønsker å lære mer om historien til wayang og dens rolle i lokal kultur. Det er et veldig praktisk sted å besøke siden det ligger rett ved Fatahillah-plassen, så det vil ikke ta for mye av tiden din hvis du allerede utforsker det gamle nederlandske koloniområdet Kota Tua.

Jin De Yuan buddhisttempel

Jin De Yuan buddhisttempel er et av de eldste kinesiske templene i Indonesia. Templet ble grunnlagt i 1650, og trekker tilhengere av både kinesisk og konfuciansk tro.

Inne fyller en mengde bilder og statuer hovedsalen, mens tilbedere synger og ofrer røkelse. Helt bak i templet flyter en gigantisk virvlende røkelse fra taket.

I 1755 restaurerte en kinesisk kaptein templet og ga det nytt navn til Jin De Yuan. Det er nå hjem til atten buddhistiske munker.

Tempelområdet ble hardt skadet av en brann i 2015, men komplekset har blitt gjenåpnet under ny ledelse ledet av Tan Adi Pranata. I forkant av årets kinesiske nyttår lyser lanterner opp området. Komplekset er en påminnelse om det kinesiske samfunnets lange tilstedeværelse i Jakarta. Det er et must-see for de som leter etter en kulturell prøvestein.

Merdeka-plassen

Det største og mest populære torget i Jakarta, Merdeka Square, er en én kvadratkilometer stor åpen plass som ligger i sentrum av byen. Det er omgitt av viktige regjeringskontorer og bygninger som Merdeka-palasset, Istiqlal-moskeen og flere museer.

Området er også kjent for sine lokale messer, håndverksmarkeder og militærparader. Nasjonalmonumentet, designet av Indonesias første president Sukarno for å minnes kampen for uavhengighet, ligger her.

Tusenvis av indonesere kommer til dette torget hver helg eller helligdag for å spasere, spille fotball eller bare sitte og slappe av i gresset. Du kan finne billig tradisjonell mat (bakso, nasi uduk og ketoprak) og suvenirer som selges av de mange gateselgerne her.

Nasjonalmonument

Nasjonalmonumentet ligger i hjertet av Merdeka-plassen, og er et av Jakartas mest ikoniske landemerker. Det symboliserer kampen for Indonesias uavhengighet og er et stolt symbol på landets prestasjoner.

Obelisken – eller Monas, som den er kjent – er 132 meter høy og er dekket med en flamme som er belagt med ekte gull (33 kg). Den er åpen for publikum og tilbyr en utmerket utsikt over byen.

Det er også hjemmet til et historisk museum med dioramaer som beskriver viktige øyeblikk i indonesisk historie. Det er også en uavhengighetshall hvor du kan se en kopi av uavhengighetserklæringen.

Det 137 meter høye tårnet har også en observasjonsplattform på toppen av koppen, som gir utmerket utsikt over den omkringliggende metropolen. Heisen til toppen går hver time og har kapasitet til 600 personer.

Nasjonal kirkegård

Hvis du leter etter et sted å besøke i Jakarta, er National Cemetery et verdt reisemål. Det er en av de mest historiske severdighetene i byen og er hjemsted for noen av Indonesias største helter.

Det er også et flott sted å utforske hvis du er interessert i å lære om Indonesias historie. Det er et rolig område som er fullt av vakre bygninger, og det er lett å tilbringe dagen der på å rusle rundt og nyte atmosfæren.

Hvis du føler deg litt pirkete, så er det noen flotte restauranter å velge mellom i dette området også. Sørg for å prute for den beste prisen, og du vil ikke bli skuffet!