Loading icon

Athen - en spesiell gresk by med en historisk arv

Gresk hovedstad imponerer med sin historiske og kulturelle arv, og ingen byer i verden er i stand til å gjøre et så levende inntrykk. Athen er en spesiell by med en rik fortid og fantastiske bevis på en eldgammel sivilisasjon som ga opphav til dannelsen av verdensdemokrati. Dette stedet er begynnelsen på velstand og fødselen til en eldgammel kultur –  Akropolis, som er det mest populære stedet i verden med flest turister.
For en komfortabel tur foretrekker mange turister å bruke bilutleietjenester i Hellas. Den gjennomsnittlige kostnaden for å leie en bil i Athen er 17 euro per dag, på Heraklion flyplass er leiekostnaden den samme som i byen, selv om det vanligvis er billigere å leie på flyplassen.


Aten er omgitt av de beste strendene i Attica. Toppstrendene i Athen på 1001beach.
Attraktive Athen – vidde for turister
Aten er en hellig by av stor betydning i antikken. Siden de olympiske leker har bygater og kvartaler blitt forvandlet med ankomsten av nye moderne bygninger og åpningen av nye museer. Under byggingen av Akropolis metrolinje ble viktige arkeologiske funn oppdaget, som representerte eldgamle prøver av dyktig laget retter med vakre mønstre og tegninger. Et fantastisk museum har blitt opprettet i et velutstyrt rom i den moderne metroen med utstillinger funnet under utgravninger. I det historiske sentrum er det historiske monumenter, blant dem fortjener det majestetiske Hefaistus-tempelet, som ligger vest for Akropolis, spesiell oppmerksomhet. Den eldste bygningen har bevart sitt utseende og imponerer med et grandiost kompleks av marmorsøyler og dyktige bilder av folkehelter fra gamle legender. Den greske hovedstaden trollbinder med det gamle boligområdet Plaka med en labyrint av gater og tusenvis av trapper designet for romantiske turer blant eldgamle hus med blomstrende gårdsrom. Dette stedet er fullt av gamle ruiner og kirker i bysantinsk stil, som bringer en spesiell gammel smak til de livlige moderne gatene med mange vakre restauranter, museer og nattklubber. Folkekunstmuseet ligger i den østlige delen av kvartalet og presenterer samlinger av nasjonale temaer i sine haller. Anafiotika er en ekte juvel av Plaka med mystiske trange smug og blindveier utsmykket med vakre og blomstrende paviljonger. Athen er hjertet av en gammel sivilisasjon med et berømt varmt hav som tiltrekker reisende fra hele verden.

Byens severdigheter
• Akropolis i Athen er en monumental kompleks bestående av eldgamle strukturer, som ligner restene av majestetiske templer og festninger. Bevis på sivilisasjonens kraft stiger på en steinete høyde og er det mest populære stedet av turistmessig betydning. Det hellige stedet tiltrekker seg med storheten til søylene og elegansen til den eldgamle stilen, reflektert i de gamle ruinene, som gjennomgår en grundig rekonstruksjon. De fleste turister opplever fantastiske opplevelser når de kommer fra den moderne delen av byen til den gamle Akropolis, som beholder fortidens avtrykk.

• Parthenon - et vakkert tempel av hvit marmor, bygget til ære for gudinnen Athena Parthenos. Den eldgamle bygningen er et arkitektonisk mesterverk, laget i en kombinasjon av kunstnerisk dyktighet og skulpturell perfeksjon. Arkitekturen til det hellige tempelet inneholder elegansen av linjer og harmonien til perfekte former i de repeterende detaljene til dyktig dekorasjon. Majestetiske søyler og vakre skulpturer forbløffer med en spesiell gammel sjarm.

• Odeon of Atticus Herodes er et historisk monument som har bevart utseendet til et eldgammelt amfiteater som inneholder en majestetisk scene og et utendørs auditorium. Det arkitektoniske vidunderet slår til med sine monumentale former og storhet. Den gamle bygningen har ikke noe tak, men dette endrer ikke sjarmen til det bevarte utseendet med fantastiske trekk fra antikken. Dette unike stedet er av stor kulturell betydning på grunn av de pulserende forestillingene og festivalene som arrangeres her.

Hellas hovedstad har tidligere opplevd mange triumfer og tragedier, blomstret i fredstid og skapt mesterverk innen arkitektur og kunst. Gatene i Athen har bevart en gammel del av storheten til en rik historie, hvor tiden ser ut til å ha stoppet i marmorprakt.