Loading icon

Reise til Belgia: reisetips

Vi har valgt ut de mest interessante og uvanlige trekkene i Belgia som kan være nyttige for den reisende.

Tålmodighet og toleranse
Når vi snakker om Europa, spesielt Belgia, det er verdt å nevne toleransen og toleransen til innbyggerne. Gi derfor forsiktig og nøyaktig uttrykk for din mening i forhold til mennesker av en annen rase, land eller religion. Intoleranse og negative utsagn anses av belgierne som et tegn på dumhet og uvitenhet.

Språklig mangfold
Forskjeller i språk skremmer noen ganger reisende. Derfor er det verdt å studere i hvilken del av landet som språket snakkes I Brussel, vil du bli forstått på engelsk eller nederlandsk, som i nord i landet i Flandern . Men i sør, i Vallonia, snakker flertallet bare fransk.



Hvem er vallonene og flamingene
Før du reiser til Belgia, studer kartet over landet. Når du kjører gjennom den nordlige delen av Belgia, bør du ikke begynne å snakke fransk med lokalbefolkningen. Fordi det er hjemmet til flamlinger som snakker nederlandsk dialekt. Men i sør vil du rolig høre vallonsk og fransk.

Gjesteetikette
Hvis du blir invitert på besøk, må du kjøpe en blomsterbukett. Men på ingen måte krysantemum, de gis til begravelser. Det skal være et oddetall blomster i en bukett, men ikke 13. Dette regnes som et uheldig tall blant belgierne. Et alternativ til blomster kan være en sjokoladeboks. Men det er bedre å spare alkoholholdige drikker til nære venner.

Russere kommer gjerne på besøk uten invitasjon, men i Belgia anbefaler vi ikke å gjøre det. Selv en advarsel én time før besøket anses som frekk. Innbyggere i landet planlegger dager, uker og til og med måneder, så din plutselige ankomst kan ødelegge alle planer. Det er heller ikke verdt å invitere noen på teater eller en sykkeltur i siste øyeblikk.

Uten paraply, ingen steder
Det regner ofte i landet. Dette er ikke et kraftig regnskyll, men likevel lite hyggelig. Derfor, når du skal på tur, ikke glem å ta med en regnfrakk eller paraply. Dette vil definitivt komme godt med når du går rundt i byen.

Velkommen til å klage< br>Hvis du hører klager fra lokalbefolkningen, ikke bli overrasket. Belgierne er indignerte over den minste grunn: sangen på radioen er sliten, det regner igjen, bussen er forsinket, prisene på brød har gått opp. Folk elsker å diskutere et bredt utvalg av misnøye-fenomener. Vær forberedt på dette.

Shopping i landet
Når du handler i Belgia, husk at søndag ikke er den beste tiden. Denne dagen regnes som en fridag for de fleste innbyggerne i landet. Og de stedene som jobber i helgene er ofte fulle av folk.

Vær punktlig
Hvis du har avtalt en avtale, sørg for å komme i tide. Den maksimale tiden det er høflig å bo er fem minutter. Å komme for sent betraktes som en fornærmelse.

Lavskap og skryt er ikke høyt verdsatt
Belgerne elsker hardtarbeidende og ydmyke mennesker. Besøkende som begynner å skryte og være lat vil aldri vinne en lokal gunst. Prøv derfor å vise de beste egenskapene til din personlighet. På den annen side overdriver ikke innbyggerne i Belgia økonomisk rikdom og er alltid pent kledd. Derfor forventer de dette fra andre mennesker også.

Prøv å ikke kritisere
Belgere er veldig sårbare mennesker, selv om det ser usannsynlig ut. Derfor bør de ikke kritiseres hardt, men hvis bemerkningen må formidles, prøv å presentere den på en vennlig måte.

Pass på svindlere
Dessverre er landet fullt av lommetyver og andre typer av svindlere. Godroende turister blir ofte offer for tyver. Pass deg for overfylte steder, ikke la ting stå uten tilsyn og ikke oppbevar alle pengene dine på ett sted. Overholdelse av enkle regler vil bidra til å unngå ubehagelige situasjoner i dette fantastiske landet. For sikkerhets skyld kan du finne lokale guider i Brussel på 1001guide.net.

Prøv å ikke kritisere
Belgere er svært sårbare mennesker, selv om det ser usannsynlig ut . Derfor bør de ikke kritiseres alvorlig, men hvis bemerkningen må formidles, prøv å presentere den på en vennlig måte.