Loading icon

Tyrkisk mat: desserter, supper, salater og andre retter

Tyrkisk mat er et ekte mesterverk som fortjener oppmerksomheten din. Det har utviklet seg veldig lenge, så i vår tid er det et stort antall forskjellige retter i den. Det er usannsynlig at du vil kunne smake på alle delikatessene i løpet av ferien, men det er verdt å prøve de mest populære kulinariske mesterverkene på ferie!
De som liker å reise med bil, bestiller vanligvis bil i Tyrkia online på forhånd. På Istanbul Ataturk flyplass vil det koste fra 16 euro per dag å leie en kompakt bil, og på Antalya flyplass litt dyrere - fra 18 euro per dag. Prisene kan variere avhengig av sesong, bilklasse og leieperiode.
Hovedtrekkene i det tyrkiske kjøkken
Tyrkias folk holder seg til islam. Det er derfor i tyrkisk mat er det praktisk talt ingen retter tilberedt med svinekjøtt. For å lage kulinariske mesterverk velger kokker kylling og lam. Du kan smake på disse deilige rettene på lokale restauranter.
Tyrkisk mat er direkte relatert til den rikelige bruken av pepperoni. Denne grønne grønnsaken gjør smaken av retter mer krydret. Tørket pepperoni er lagt til kulinariske mesterverk, som mange reisende liker.
I tillegg er tyrkisk mat populært med bruk av oliven, som legges til mange retter. Ingen måltid er komplett uten en porsjon med sesongens grønnsaker. De spises ferske, stekte, syltede eller kokte.


Tyrkiske ferieretter
Tyrkere elsker kalkun, så de lager den til nesten hver ferie. Høytidelige dager er også ledsaget av alle slags søtsaker som både barn og voksne liker.
Tyrkiske salater og forretter
Faktisk regnes snacks i dette landet som en ekte kunst. De skal serveres på bordet før hovedretten. Kalde snacks er sprø agurker med en krydret smak (hvitløk + yoghurt), alle slags blandinger, som er grunnlaget for pepperoni. Hvis vi snakker om varme forretter, sørg for å prøve store reker med hvitløk (bakt i ovn), samt sopphetter fylt med kokt kylling.
I Tyrkia er det vanlig å tilberede salater uten majones. Rollen til dressingen spilles av en blanding av eddik, sitronsaft og olivenolje. Sammensetningen av salaten inneholder ingredienser som kokkene velger, med fokus på en bestemt sesong.


Tyrkiske supper
I dette landet er det vanlig å tilberede forretter i en rik kjøttbuljong. Hovedingrediensene i supper er alle slags sesongens grønnsaker, nudler, ris. En rett laget av egg, sitronsaft og olivenolje er ganske populær. Dette er en purésuppe som vil etterlate et varig inntrykk.
Hvis det er en varm sommer ute, bestill deilig kaciksuppe i en av restaurantene. Den er tilberedt av agurker, naturlig yoghurt og aromatiske krydder er tilsatt. Dessuten fortjener supper basert på tomater, sopp, kylling og røde bønner din oppmerksomhet.

Tyrkiske desserter
Dette er et land som vil vinne hjertet til enhver søt tann. Utvalget av delikatesser er ekstremt bredt, så du finner garantert noe du liker. Prøv tyrkisk halva, sprø deigkuler, baklava fylt med deilig sukkersirup. I tillegg vil du like kvede kokt i søt sirup, som kan smakes på alle tyrkiske restauranter. Sørg for å bli kjent med med Tyrkias kjøkken hvis du bestemmer deg for å reise til dette landet på ferie. Du vil bli positivt overrasket over variasjonen av deilige retter du vil smake igjen!