Loading icon

Ferier i Andorra: oversiktsinformasjon for turister

Til tross for at arealet til Andorra bare er 468 kvadratkilometer, og selve fyrstedømmet er på den sekstende plass blant de minste statene på planeten, er du åpenbart kan ikke kjede seg her. Blant fjelltoppene, elvene og innsjøene er alle forhold lagt til rette for kulturell berikelse og glede av sport, forfriskende turer, sunn rekreasjon, gastronomiske herligheter og shopping.

Mer enn 960 hoteller er tilgjengelig i Andorra for online bestilling med spesialrabatter på opptil 70 %. Hotellskanner hjelper deg med å finne de beste tilbudene ved å sammenligne priser fra alle populære bookingsystemer samtidig.




Aktiv ferie i Andorra

Utvilsomt er hovedattraksjonen for turister i Andorra skistedene Alp2500 og Vallnord, godt utstyrt for hele familien, og medfølgende komfortable hoteller, barer, restauranter og klubber. I et av de høyeste fjelllandene i Europa er det 72 fjelltopper, hvorav noen er over 2000 meter høye. I sesongen, som varer fra desember til midten av april, kommer tilhengere av ekstrem vintersport fra hele verden hit.

 Fantastisk utsikt, naturlige termiske kilder, frisk luft og rik flora gjør dette lille landet til et ideelt reisemål for fotturer, sport og fjellturisme. En av de mest uvanlige aktivitetene som tilbys i Andorra er å bo i iglohus, helt bygget av is og snø.

 En annen viktig fordel med Andorra er at det er praktisk for å komme dit fra Barcelona.

Andorra for barn


Det finnes ulike alternativer for familier som reiser til Andorra med barn. De minste foreldrene er igjen i barnehager, forsiktig åpnet i de mest populære skistedene. Større barn kan bli med på ski i spesielle spor. Klassene kan være individuelle og gruppevis, men for å delta i et lag med andre barn, må barnet ha minst en liten kjøreerfaring.

 Også kan barn ha det gøy med en uvanlig reise på en hundeslede . Mange restauranter har fargerike barnerom, som du bør spørre om på forhånd.

 Hvis barna allerede er i skolealder, kan de være interessert i noen av de interessante museene i Andorra, for eksempel Elektrisitetsmuseet eller tegneseriemuseet.

Andorras attraksjoner

Andorra er et udiskutabelt kulturminne, hvor en samtid kan bli kjent med gamle arkitektoniske gjenstander og religiøse institusjoner. Mange kirker og templer har overlevd til i dag i uberørt bevaring, men den berømte statuen av Jomfruen av Meritchell (Mare de Déu de Meritxell) er presentert i en nøyaktig kopi - originalen brant ned i en brann i 1972. I den gamle delen av hovedstaden i Andorra la Vella, er det den romanske kirken St. Stephen (Eglesia de Sant Esteve); et par kilometer unna ligger det gamle Santa Coloma Andorra (Santa Coloma d'Andorra), hvis konstruksjon dateres tilbake til det IX århundre.

 I tillegg er et stort antall originale og uvanlige museer. åpent på territoriet til det lille fyrstedømmet: noen er viet til parfymeri og tobakksrøyking, mens andre er viet til de daglige egenskapene til adels- og bondehus.

Nasjonal mat fra Andorra

Tradisjonell andoransk mat fokuserer på lokale råvarer og avhenger alltid av sesongen. Her kombineres de beste smakene fra katalansk mat, spansk og til og med fransk på den mest behagelige måten. Vi vil prøve å fremheve det viktigste som er verdt å prøve av mat i Andorra til forskjellige tider av året.

 Om høsten, når jaktsesongen starter, serveres viltretter (carne de caza) i fyrstedømmet . Den lekreste er haresteken og villsvinet.

 Med vinterkuldens inntog tilbyr Andorras gastronomi varme retter basert på sesongens grønnsaker – kål og mangold.

 Påske feires om våren , og så koser folk seg med søte kaker og smultringer "bunyol de vent", og som hovedretter spiser de torsk, sild og ål, syltet etter en spesiell metode.

 Sommeren er sesongen for naboferier, der Andorra viser seg alltid fra sin beste side. De beste kokkene tilbereder den populære katalanske retten cannelloni - lamme- eller grisekjøtt pakket inn i deig og dekket med bechamelsaus.