OSS (Ofte stilte spørsmål)

Er det obligatorisk å ha et internasjonalt førerkort?

Innenfor rammen av Wienerkonvensjonen om veitrafikk anerkjenner medlemslandene nasjonale førerkort uten at det er nødvendig å skaffe seg en internasjonal en.

Listen over land som har tiltrådt Wienerkonvensjonen fra 1968:

Østerrike, Bahamas, Bahrain, Hviterussland, Belgia, Bosnia-Hercegovina, Brasil, Storbritannia, Ungarn, Venezuela, Guyana, Ghana, Tyskland, Hellas, Georgia, Danmark, Zaire, Zimbabwe, Israel, Indonesia, Iran, Spania, Italia, Kasakhstan, Costa Rica, Elfenbenskysten, Cuba, Kuwait, Latvia, Litauen, Luxembourg, Makedonia, Marokko, Mexico, Monaco, Niger, Norge, Pakistan, Polen, Portugal, Republikken Korea, Republikken Moldova, Russland, Romania, San Marino , Seychellene, Senegal, Slovakia, Slovenia, Tadsjikistan, Thailand, Turkmenistan, Usbekistan, Ukraina, Uruguay, Filippinene, Finland, Frankrike, Kroatia, Sentral-Afrika, Tsjekkia, Chile, Sveits, Sverige, Ecuador, Estland, Sør-Afrika, Jugoslavia.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk Wikipedia.org:

Den fullstendige teksten til dokumentet er tilgjengelig på unece.org-nettstedet angående førerkort, vedlegg 6, side 61

OPPMERKSOMHET! Hvis det er en indikasjon i ditt kort om at et internasjonalt førerkort er påkrevd, kan utleiefirmaet nekte å gi deg en bil i tilfelle det ikke foreligger en slik lisens, og straffer kan pålegges (Selv om det nasjonale førerkortet er anerkjent som legitimt i det valgte landet). Vi anbefaler at du skriver ut Wien-konvensjonen på engelsk og tar med deg for å forhindre tvister på veiene og i et leiebilsted. I andre land kan du også få en bil når du presenterer et nasjonalt førerkort, men vi anbefaler deg å få et internasjonalt førerkort for å unngå problemer med utleie og med lokalpolitiet. Leie i slike tilfeller er på egen risiko.

Er det mulig for under-21-åringer å leie bil på ###place?

Generelt er leie tjenester for personer ikke yngre enn 21 år. Noen av våre partnere leier biler til førere i alderen 19 og over, men mot en ekstra kostnad. Mengden av tilleggsavgift for "unge drivere" er angitt i leiebetingelsene (prisdetaljer).

Er det mulig å leie bil i mindre enn 1 dag?

Minimal leieperiode er 24 timer. Du kan også returnere bilen tidligere, men det vil ikke påvirke leieprisen på noen måte; Du vil bli belastet hele prisen på 1 dags leie.

Hvor finner jeg kontoret til det valgte utleiefirmaet?

Hvis du skal samle en bil på flyplassen, vær oppmerksom på plasseringen av kontoret til utleiefirmaet. Hvis du skal hente en bil på flyplassen, vil søkeresultatene indikere "i terminalen." Hvis kontoret befinner seg utenfor flyplassen, vil søkeresultatene indikere "shuttle buss". Bussen er alltid gratis og leveres direkte av utleiefirmaet. Vanligvis er kontoret ikke mer enn en 5 minutters kjøretur fra flyplassen. I alle tilfeller vil telefonnummeret og den eksakte adressen til det lokale kontoret bli angitt i brosjyren.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg ikke kan returnere leiebilen før fristen?

Standardforholdene er som følger: du må betale 60% av den daglige leiebeløpet hvis du returnerer bilen innen 12 timer etter leiefristen. Hvis du ikke har returnert leiebilen 12 timer etter leiefristen, må du betale hele dagen. I tillegg bør du informere oss om forsinkelsen. Hvis du ikke informerer oss om forsinkelsen, kan utleiefirmaet ta nødhjelp (for eksempel, sett bilen på ønsket liste). Prøv å beregne leieperioden i forveien.

Kan jeg krysse grensen til et land hvor jeg leide en bil?

I de fleste tilfeller kan du sikkert krysse grenser til nabolandene i en leid bil. Men unntak er heller ikke uvanlig; se Grensekryssingsdelen.

Travel Restrictions
Må jeg betale ekstra lokale avgifter?

For at du ikke trenger å tenke på tilleggskostnader, tilbyr vi, cars-scanner tjenesten, bilutleie på all-inklusive basis, hvor du kan se den endelige faste prisen. Men det er en kort liste over land der en tilleggs lisens eller kontraktsavgift, eller statlig skatt kan bli pålagt. Informasjon om slike avgifter og avgifter vil bli gitt av utleiefirmaet. Vennligst les Avgifter Seksjon:

Du kan imidlertid velge alternativer som ikke er inkludert i den grunnleggende leiepakken, for eksempel et barnesete eller tilleggsutstyr til skiutstyr. Du vil finne ut prisen på forhånd og vil kunne betale på nettsiden, på utleiekontoret.

Jeg mistet bestillingsnummeret mitt eller kupongen. Hva burde jeg gjøre?

Ikke bekymre deg. Du kan bare kontakte operatøren via e-post eller telefon, og vi vil sende deg en kopi av kupongen eller gjenopprette bestillingsnummeret ditt.

support@cars-scanner.com
+44 2036422248

Kan jeg endre/avbestille bestillingen min?

Du kan finne avbestillingsskjemaet på vår nettside. Standardbetingelsene gir følgende avbestillingsregler:

  • 24 timer gratis avbestilling før leietidstart
  • 50 EUR betales for avbestilling mindre enn 24 timer
  • Den totale leieprisen skal betales når du forsøker å kansellere fra tidspunktet for leieoppstart.

Vær oppmerksom på at enkelte spesialtilbud kan endre avbestillingsreglene; Les nøye vilkårene for å planlegge ferien din godt.

Hvor mye drivstoff vil være i leiebilen min?

Vanligvis leies en leiebil med et fullt reservoar i alle land og må returneres med samme mengde drivstoff. Mangelen på drivstoff skal betales av en leietaker i henhold til leverandørens priser.

Hva er forskjellen mellom cars-scanner.no og andre bilmeglere?

Vi har avtaler med de ledende multinasjonale selskaper som EuropCar, SIXT, Budget, Dollar, Avis, Alamo, Thrifty, Hertz, National, samt nasjonale lokale bilutleiefirmaer som tilbyr tjenester på høyt nivå.

I hver by har bilskannerselskapet minst 3-4 tilbydere av leiebil.

Våre analytikere overvåker priser på de største bilutleiefirmaene over hele verden daglig for å sikre våre kunder den beste servicen til en rimelig pris.

Vårt call-center fungerer 24 timer og gir absolutt hvilken som helst assistanse med å bestille og leie bil.

Vår nettside gir fullstendig informasjon til en klient med hensyn til fremtidig leie av biler.

Kan jeg få et kjøretøy utenfor åpningstiden?

Ja det kan du. Vær imidlertid oppmerksom på at bilutleiefirmaet kan kreve ekstra gebyrer utenfor åpningstider.

Returnerer bilen utenfor åpningstiden.

Hvis du returnerer bilen på flyplassen, må du parkere den på parkeringsplassen som tilhører bilutleiefirmaet og sette nøklene i en spesialboks merket "FOR NØKLER".

Hvor snart vil mitt depositum bli låst opp?

Låse opp eller refundere depositumet avhenger av leiebetingelsene og gjøres vanligvis innen 30 virkedager. For å sikre at sikkerhetsdepositumet ditt er låst opp så tidlig som mulig, kan du kontakte banken din, og banken kan nå avgjøre når. Du kan også kontakte kontoret til firmaet der du leide bilen.

Dekning vilkår og betingelser. Størrelsen på franchisen. Depositum

For å sikre at leien din er den mest behagelig, anbefaler vi alltid en full forsikringspolicy. Du kan gjøre dette enten på vår hjemmeside eller direkte på utleiefirmaet.

Hver bil har sitt eget sett med funksjoner som er angitt i forsikringsdokumentet. Vær forsiktig når du tar den og les gjennom Forsikringsdekning delen for å forsikre deg mot ytterligere overraskelser. Eksempel:


Hvilke kort bruker cars-scanner til betaling?

Du kan bruke dine kreditt- og debetkort - VISA, MasterCard, Delta og American Express - å betale for din bestilling på forhånd.

Sørg for å være oppmerksom på delen "betalingsmetode" i leiebetingelsene. I enkelte tilfeller kan et kredittkort eid av sjåføren være nødvendig når bilen mottas. Vær oppmerksom på at de fleste debetkort faktisk er kredittkort med null kredittgrense. Et slikt kort vil være tilstrekkelig forutsatt at det har en positiv balanse nok til å låse sikkerhetsdepositumet. For å finne ut om kortet ditt er et kreditt- eller debetkort, kan du sende oss de siste 6 sifrene i nummeret eller kontakte din bank direkte.