Sørvest-England og Stonehenge
Dette er for det meste landlige områder, skjult så langt vest i landet at attraksjonen til London ikke merkes her. Byer med markedsplasser og kirker er spredt overalt. Havkysten av Sørvest-England er den eldste i geologiske termer. De største byene i regionen er Bristol (i nord) og Plymouth (i sør). Landsbygda er hjemsted for blomstrende byer, hvorav noen kan dateres tilbake til Romerrikets tid. Og enda tidligere bodde primitive stammer her, deres historiske arv er i de fantastiske monumentene Stonehenge og Avebury på Salisbury-sletten.

Det "langt" vest for England var bebodd av kelterne, som forlot Cornwall med merkelige geografiske navn. Det var her i det VI århundre. Legenden om kong Arthur ble født. Tre hundre år senere vokste et nytt land, England, ut av Alfreds Wessex-herredømme. Kong Alfred, etter å ha samlet en hær, beseiret danskene i hjertet av Somerset-lavlandet. Lenger mot vest ligger de fruktbare røde jordene i Devon, som om de ble dissekert av to store høyland - Exmoor og Dartmoor. Landskapet deres gir allerede en ide om skjønnheten i det lokale landet, som avsløres i full kraft når de nærmer seg kysten av Cornwall. Stonehenge 14 km nord for Salisbury er en eldgammel steinstruktur - Stonehenge.


Innenfor ringen ble det i løpet av det neste årtusen reist kalksteinsstrukturer. Svampesteinene "kommer" fra krittbruddene i Marlborough Downs, og de blå blokkene for trilitter, enorme buer, "kommer" langveisfra - fra byen Preseli, i Sør-Wales. Til tross for strenge restriksjoner på tilgang til hvelvene til det berømte forhistoriske monumentet, er Stonehenge fortsatt et mystikk sted. Det antas at steinene utstråler helbredende kraft, og både i gamle dager og i dag søker hundrevis av mennesker å komme hit på dagene for sommersolverv.